Etusivu Siitostammat Jalostusoriit Kasvatus Sähköposti

Aloïs VH16-021-0012 virtuaalihevonen     KTK-II     VIR MVA Ch

   ○ Trakehner-ori (01.10.2014, 2-vuotias) musta 172cm
   ○ Koulupainotteinen, taso Grand Prix
      * kilpaillut perinteisissä ja porrastetuissa kilpailuissa
   ○ Omistaja Narie VRL-08808 / maahantuoja Rosenhof


i. Rozenkwit
trt 174cm trak
ii. Fux Meinrad
trt 175cm trak
iii.
iie.
ie. Roswitha
mkm 167cm trak
iei.
iee.
e. Antje
prt 166cm trak
ei. Gottschalk
prt 168cm trak
eii.
eie.
ee. Antoinette
rn 162cm trak
eei.
eee.

Kantakirjattu KTK-II palkinnolla joulukuussa 2016 pistein 17 + 20 + 17 + 19 = 73p.

Hoitaessa Aloïs harvinaisen rauhallinen kun asialla on tuttu ja turvallinen ihminen. Se on tuttavallinen, utelias ja kohtelias. Se antaa tilaa ja osaa olla rauhallisesti jopa jännittävissäkin tilanteissa. Jos kuitenkin karsinaan erehtyy astumaan joku entuudestaan orille tuntematon henkilö, saattaa vastassa olla varsin erilainen kaviokas. Aloïsia jännittää ja pelottaa eikä se ole itsevarma. Tämä kaikki purkautuu jatkuvana edestakaisena steppailuna, luimistelulla ja tilanteen kehittyessä liian intensiiviseksi orille - jopa varoituksenomaisina hampaiden väläyttelyinä ja takajalkojen nosteluna. Ori kaipaakin siis rutiineja ja tuttuja ihmisiä. Uusien ihmisten tulee olla Aloïsin seurassa rauhallisia ja johdonmukaisia, sen jännitystä ja hermostuneisuutta täytyy ymmärtää ja sille täytyy antaa tilaa ja aikaa käsitellä uutta asiaa.

Ratsastaessa Aloïs on joissakin asioissa tarkka ja hyvällä tavalla herkkä, mutta saadessaan epäselviä apuja tai liian vaikeita pyyntöjä, se osaa myös väläytellä hieman isänsä tulisuutta ja itsepäisyyttä. Aina pitkällä ohjalla kävellessään ori on rento vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Kun ratsastaja kerää ohjat muuttuvat orin raamit ja olemus, se nousee pitkästä ja matalasta muodosta korkeaan ja kompaktiin työskentelymuotoon kuin itsestään ja on heti valmis tekemään töitä. Satulassa olevan tulee kuitenkin koko ajan antaa pojalle puuhaa, tai se hermostuu ja alkaa kyttäämään ympärillä tapahtuvia asioita ja ottaa niistä herkästi kimmoketta. Parhaillaan Aloïs onkin rataharjoituksissa ja monta tarkkaa toistoa vaativissa tehtävissä. Sen työmoraali aivan omaa luokkaansa ja hyvässä kunnossa ollessaan tuntuu kuin mikään määrä kovaa harjoittelua ja toistoja ei saisi oria väsymään. Jos ratsastaja on epäselvä, antaa apuja väärässä kohdassa tai pyytää orilta liian vaikeita asioita, saattaa hän pian huomata kadottaneensa hevosen kuolaimelta ja olevansa kuskattavana. Aloïs suivaantuu herkästi epämääräisistä pyynnöistä ja yleensä kuumenee tästä kuolaimen taakse ja pohkeelle kuuroksi.


Sukuselvitys

i. Rozenkwit, tummanrautias 174cm oli harvinaisen paljon isänsä näköinen. Harvinainen isälinja jatkui tässä orissa varsin laadukkaalla tavalla, rakenne oli hyvä, jalo, ryhdikäs, mutta kevyempi versio tymäkämmästä isästä. Jalka-asennot olivat hyvät, koko hevonen oli korrektin urheilutrakehnerin perikuva varustettuna paitsi erinomaisella ryhdillä myös todella karismaattisella olemuksella – Rozenkwit hurmasi yleisön kuin yleisön saapuessaan paikalle. Liikkeet olivat näyttävät, suorat, tahdikkaat ja irtonaiset ja erityisesti orin ravia kehuttiin sen joustavuudesta ja säädeltävyydestä. Rozenkwit tuli isäänsä niin hyvässä kuin pahassakin: se oli luonteeltaan karjas ja itsepäinen yhdistettynä herkkyyteen ja emältä perittyyn kuumuvuuteen. Ikäluokkakisat menivätkin sopivan ratsastajan puutteessa penkin alle ja ori meinattiin jo ruunata mahdottomana tapauksena. Matkassa oli kuitenkin myös tuuria, sillä orin omistaja kuitenkin löysi yrityksen ja erehdyksen kautta sopivan kuskin Rozenkwitille, ja se kirikin nopeasti kiinni ikätovereitaan, GP-tasolle se pääsi vain kaksi vuotta ikäluokkaansa jäljessä. Ori ehti kilpailla kolme menestyksellistä kautta, se oli järjestään ruusukkeilla, jos ei peräti voittanut. Rozenkwitin kilpaura kuitenkin päättyi jännevammaan, jonka jälkeen sitä nähtiin enää talutettuna erilaisissa tapahtumissa. Se kuitenkin hyväksyttiin erinomaisten näyttöjensä ansiosta useisiin eri Saksan puoliverikantakirjoihin. Rozenkwit viimeistään toi isänlinjansa trakehnerkansan tietoisuuteen ja se olikin aikanaan erittäin suosittu jalostushevonen – erityisesti kun sen ensimmäinen ikäluokka pesi ikäluokkakilpailuissa muilla lattioita. Rozenkwit periytti paitsi hyvää suorittajatyyppiä myös poikkeuksellista karismaa, joskin myös itsepäistä, jopa hankalaa luonnetta.

ii. Fux Meinrad oli suurikokoinen (175cm) tummanrautias ori, jalopiirteinen urheiluhevonen, mutta jo kokonsakin puolesta hieman jykevämpi. Se kuitenkin korkeintaan komisti hevosta, jolla oli loistava ryhti, paljon esiintyjän karismaa ja korrekti rakenne: kaareva, pitkä kaula, syvä, pyöreä runko, suorat etujalat, takajaloissa hieman vennot vuohiset, hyvä takaosa. Liikket orilla olivat näyttävät ja elastiset, joskin se meloi käynnissä, mutta todella, todella lievästi. Laukka, piruetit ja sarjavaihdot olivat hevosen vahvuus. Fux Meinrad edusti harvinaisempaa orilinjaa ja oli suvultaan muutenkin tuntemattomampi, mutta laatua ei erityisesti isälinjasta puuttunut. Ori oli luonteeltaan karjas, herkkä, mutta myös itsepäinen hevonen, jonka ratsastajalta ja käsittelijältä piti löytyä auktoriteettia ja uskallusta komentaa suurikokoista hevosta. Fux Meinrad kilpaili kansainvälisesti, pääasiassa Euroopassa GP-tasolla koulua, hyvin menestyen. Se kuului myös kertaalleen Saksan EM-joukkueeseen, mutta valitettavasti joukkue sijoittui juuri ja juuri neljänneksi joten mitalit jäivät haaveeksi. Ori hyväksyttiin paitsi trakehneriin, myös hannoveriin, holsteiniin ja oldenburgiin, voimakkaimmin sen vaikutukset näkyvät trakehnerissa ja hannoverissa. Fux Meinradia saatiin käyttöön harmillisen vähän ottaen huomioon sen kovat näytöt osaamisestaan ja myöhemmin sen jälkeläisnäytöt. Ori keskittyi kilpailu-uraansa ja sen sperman laatu oli heikohkoa. Se jätti kuitenkin kuutisenkymmentä varsaa, jotka perivät isänsä karisman ja ryhdin, kapasiteetin, mutta myös itsepäisen luonteen.

ie. Roswitha oli mustankimo 167cm korkea kevytrakenteinen, kaunis tamma, jonka taustalta löytyvä täysverisyys näkyi siinä hyvin niin ulkonäössä kuin luonteessakin. Jalo pää, pitkä kaula, selvä säkä, hieman lyhyt, mutta syvä runko, pitkät, hyväasentoiset jalat ja voimakas takaosa. Roswitha ei ollut se tyypillisin trakehner, mutta suuria vikoja tai ristiriitoja rotumääritelmän kanssa siinä ei ollut, joten jo varsana se sai hyvin kehuja ulkonäöstään. Liikkeiltään tamma oli energinen, irtonainen, suora ja tahdikas, joskin etenkin ravissa olisi saanut olla hieman enemmän näyttävyyttä. Liikemekaniikka oli kuitenkin kunnossa ja ratsastaen Roswithan liikkeeseen kyllä sai sitä paljon kaivattua näyttävyyttä. Tammaa vain ei koskaan koulutettu perusasioita pidemmälle, sillä sen emälinjan näytöt olivat niin kovat ettei tamman itsensä tarvinnut kuin olla kotona ja tehdä varsoja. Ratsastuskin oli lähinnä energian purkua, sillä Roswitha kehitti huonoja tapoja ja dominoi muita hevosia, jos sitä ei liikutettu. Luonteeltaan tamma oli herkästi kuumuva, herkkä hevonen, joka kuitenkin halusi miellyttää ihmistä, mikäli sitä kohdeltiin hyvin. Koska Roswitha ei juuri muuta tehnyt kuin varsoja, sen jälkeläisiä löytyy maailmalta kolmetoista kappaletta (yksi kuoli neljän päivän ikäisenä). Orivalinnat olivat yleensä hieman harvinaisemmista linjoista, mutta erittäin onnistuneita. Tammajälkeläiset ovat olleet pääasiassa emänsä kaltaisia siitostammoja, orivarsat päätyneet kouluratsuiksi minimissään intermediate II -tasolle useampaan eri Saksan puoliverikantakirjaan.

e. Antje, punarautias 166cm korkea tamma tuli voimakkaasti isäänsä: se oli tammaksi harvinaisen ryhdikäs, mutta selvästi tammamaisen kaunis, se oli jalopiirteinen ja kevytrakenteinen urheiluhevonen. Kevyt, pitkä kaula, loiva, pitkä lapa, suorat jalka-asennot, pitkänpuoleiset vuohiset, voimakas takaosa, mutta erinomaista rakennetta verottivat kaviot, jotka eivät olleet toivottavan kovat. Näyttelykehiäkin kieränyt tamma kuitenkin oli poikkeuksetta luokan kärkeä, melkein aina kotiin viemisinä oli BIS-sija ja näyttelyiden parhaan tamman ruusuke tai pokaali. Antjen liikkeet olivat suorat, tahdikkaat, elastiset ja irtonaiset, takaosan työntö oli hyvä, käynti oli poikkeuksellisen laadukasta ja matkaavoittavaa, mutta eivät ravi tai laukka jääneet missään nimessä paljoa jälkeen. Tamma oli luonteeltaan kipakka, hieman tammamainen ja ehdottoman omanarvontuntoinen, mutta oikean ratsastajan kanssa miellyttävän reaktiivinen ja herkkä. Nöyryyttä siitä ei kuitenkaan löytynyt ollenkaan, vaan Antjea tuli kohdella sen arvon mukaisesti – silkkihansikkain. Antjen kanssa kerättiin ahkerasti kilpailunäyttöä ikäluokkakisoista, joissa me menestiy erinomaisesti ja tamman kanssa satsattiin poikkeuksellisen paljon sen kilpailu-uraan. Se koulutettiinkin aina GP-tasolle asti, missä se kisasi neljä kautta Euroopan radoilla hyvin menestyen. Vasta, kun Antje oli kerännyt kylliksi näyttöjä se siirrettiin jalostuskäyttöön. Antje ehti varsoa kolme orivarsaa, jotka kaikki suorastaan revittiin käsistä – joskin enemmän emänisän nimen kuin emän nimen vuoksi. Se kuitenkin periytti omia ja isänsä ominaisuuksia eteenpäin voimakkaasti, kaikki kolme Antjen jälkeläistä olivat hyvärakenteisia, hyväliikkeisiä ja GP-tasolle suorastaan heittämällä edenneitä hevosia.

ei. Gottschalk, näyttävä punarautias ori (168cm) oli trakehneriksi ehkä hieman tymäkkä, mikä johtui sen olemattomasta täysverisyydestä, mutta se oli jalo, ryhdikäs ja hyvärakenteinen. Ketään ei siis oikeastaan jaksanut kiinnostaa, että pilkkua viilaten Gottschalkin olisi kuulunut olla hieman keveämpi rakenteeltaan. Sillä oli jalo pää ja hyvä orileima myös kevyt, kaareva kaula, pitkä niska, loiva, pitkä lapa, hyvä ja selkeä säkä, voimakas takaosa, hyvänmittainen reisi, suorat etujalat ja hyvät takajalkojen asennot – vuohiset tosin olivat pitkähköt ja kavioaines olisi voinut olla kovempaa. Liikemekaniikka oli erinomainen, Gottschalkin liikkeet olivat suorat, irtonaiset ja elastiset, erittäin tahdikkaat ja takaosan työntö hyvä. Laukka oli ehdottomasti orin paras askellaji, mutta yleisesti ottaen sen bravuurinumero olivat lisätyt askellajit. Kokoaminen oli helppoa ja Gottschalk olikin ikäluokkansa kirkkainta kärkeä jokaisessa ikäluokkakilpailussa. Myöhemmässä vaiheessa ori kilpaili, ketään yllättämättä, GP-tasolla Euroopassa, kävipä se pokkaamassa osaltaan myös joukkuekultaa ja henkilökohtaista hopeaa EM-kilpailuissa. Gottschalk on hyväksytty lukuisiin eri puoliverikantakirjoihin. Luonteeltaan ori oli sopivan herkkä ja reaktiivinen, mutta erittäin hyvätapainen. Gottschalk on trakehnerissa haettu nimi ennemminkin emänisänä kuin suoraan isänä. Orivarsojen ominaisuudet ovat riippuneet paljon enemmän emän periyttäjänkyvyistä, tammajälkeläiset ovat sen sijaan olleet paitsi isäänsä muistuttavia myös periyttäneet näitä hyviä ominaisuuksia voimakkaasti eteenpäin. Erityisesti sen tammavarsoilla on ollut isänsä tapaan hyvä liike, ne ovat olleet hyvärakenteisia, mutta kevyempiä kuin Gottschalk.

ee. Antoinette oli ruunikko 162cm korkea ja hieman vaatimaton niin ulkonäöltään, liikkeeltään kuin suvultaankin – vaikka ei missään nimessä huono. Tammalla oli mitäänsanomaton pää ja ilme, pitkä, kaareva kaula, mutta lyhyenpuoleinen niska, loivahkot lavat, syvä runko ja suorat, korrektit jalka-asennot lukuunottamatta aivan lievää pihtikinttuisuutta. Loppujen lopuksi Antoinette oli rakenteeltaan korrekti, mutta sen olemus oli mitäänsanomaton ja tammaleima vaatimaton. Käynti ja ravi olivat tamman vahvimmat askellajit, mutta nekin olivat suoruudestaan ja tahdikkuudestaan huolimatta maahan sidottuja. Laukka oli tahdikasta, mutta takaosan työskentely oli puutteellista. Antoinette ei suorastaan loistanut ikäluokkakilpailuissa, vaan oli tasaista keskikastia ilman sen suurempia virheitäkään. Näyttelyissä menestystä tuli tasaisesti, vaikka BIS-sijat menivät kauniimmille yksilöille, vaan tamman rakenne oli kuitenkin hyvä. Antoinette kilpaili Prix St. Georges -tasolla lähinnä Saksassa silloin tällöin sijoittuen, mutta koko tamman elämää tuntui leimaavan se keskitason puurtajuus, joka johtui tuon vaatimattomuudesta – ei huono hevonen, mutta ei loistavakaan. Luonteeltaan tamma oli helppo käsitellä, hyvin ongelmaton hevonen kaikin puolin, ratsastettavuudeltaan hyvä, herkkä, kuuliainen ja nöyrä, vaikka siitä puuttuikin jonkin verran kilpahevoselle soveliasta reaktiivisuutta. Kaikesta huolimatta Antoinette osoittautui ansioituneeksi tammaksi jalostuksen saralla, joskin siitä voitiin syyttää yhtä lailla loistavia orivalintoja kuin tamman omia ansioita. Oli niin tai näin, Antoinetten varsoilla oli kaikilla korrekti rakenne, hyvät, emäänsä näyttävämmät liikkeet ja kapasiteettia kouluradoille.

© Susiraja

Ominaisuuspisteet

Kuuliaisuus & luonne    1014.57 p.
Tahti & irtonaisuus    1033.19 p.
Pisteitä yhteensä    1014.57 p.

Hevosen maksimitaso on   10
Tällä hetkellä se on tasolla   5

Jälkeläiset

○ tällä hetkellä käytettävissä jalostukseen puoliveritammoille

nimiisäemäomistaja
Rosenhof Marta Maike Sinclair Sporthorses


Kilpailutulokset perinteisistä kisoista

Saavuttanut asetetut kilpailutavoitteet, KRJ-sijoituksia 42 kpl.

16.03.2016 KRJ Whitehall, Grand Prix » 1/62
17.03.2016 KRJ Viisikko, Grand Prix » 2/30
18.03.2016 KRJ Whitehall, Grand Prix » 6/62
19.03.2016 KRJ Viisikko, Grand Prix » 4/30
20.03.2016 KRJ Viisikko, Grand Prix » 2/30
21.03.2016 KRJ Viisikko, Grand Prix » 4/30
23.03.2016 KRJ Whitehall, Grand Prix » 5/62
25.03.2016 KRJ Whitehall, Grand Prix » 1/60
26.03.2016 KRJ Mörkövaara, Intermediate I » 5/40
28.03.2016 KRJ Mörkövaara, Intermediate I » 2/40
30.03.2016 KRJ Mörkövaara, Intermediate I » 3/40
01.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 5/40
01.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 1/30
02.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 6/40
03.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 2/40
03.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 1/30
03.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 5/40
03.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 2/40
05.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 3/40
05.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 4/40
06.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 4/40
06.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 2/40
08.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 5/30
08.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 3/40
08.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 5/40
09.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 4/40
09.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 3/30
11.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 5/30
11.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 6/40
13.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 1/30
15.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 2/40
16.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 2/40
17.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 5/30
17.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 6/40
19.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 5/40
20.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 5/40
22.04.2016 KRJ Wolf Sporthorses, Grand Prix » 6/40
23.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 3/40
27.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 4/40
29.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 1/40
30.04.2016 KRJ Hukkapuro, Grand Prix » 4/40Tämä on virtuaalitalli | This is a sim-game stable | Tausta © tanakawho (CC BY-NC 2.0) | Ulkoasu © VRL-07415