SPL:n (varsinainen) arvostelutilaisuus - JOULUKUU 2011

Tervetuloa! VSPY:n alainen Suomalaisten Puoliveristen Laatuarvostelu järjestää joulukuussa 10. tilaisuutensa! Tämä tilaisuus on varsinainen tilaisuus, joka järjestetään yleisön pyynnöstä joulukuun uusintatilaisuuden ohella. Tilaisuuden päivämäärä on 15. joulukuuta 2011 (vip on 01.12.2011)! Tuomareina toimivat Hamzi, Peppi S., Ziki, Donna, unni sekä Yogi.

» Tärkeää luettavaa
! Säännöt
! Arvosteluperiaatteet ja pisteytys
! Miten valmistella hevonen tilaisuuteen

» Säännöt ja Rajoitukset
! Hevosen tulee olla:
    -rodultaan suomalainen puoliverinen
    -vähintään 3v. (orit/ruunat) / 4v. (tammat)
    -elossa arvosteluhetkellä
! Sivuilta tulee löytyä perustiedot (nimi, ikä, sukupuoli, rotu, omistaja, kasvattaja, sukutaulu)
! Tilaisuuteen saa osallistua niin piirretyt kuin valokuvalliset (koko hevonen nähtävissä kuvissa, ei pelkästään pääkuva) kuin kuvattomatkin hevoset (kuvattomat 0p rakenteesta)
! Yksi henkilö / talli saa ilmoittaa tilaisuuteen kaksi (2) hevosta
! Tilaisuuteen saa ilmoittaa vain omistuksessaan olevan hevosen
! Tilaisuuteen otetaan maksimissaan 20 hevosta

Osallistujat - TULOKSET 8/20

fwb-t. Camp Gros Solo, om. Yogi
14-20-20-20-20-15 = 109p = SPL-I
Ok rotu- ja sukupuolileima. Kuvassa nuoren oloinen, toivoisin enemmän lihaksia. Hyvä väritys. Hyvin sopivanmittainen, monipuolinen ja persoonallinen luonne, jota myös jaksaa lukea ja on hyvin kirjoitettu! Kilpaillut huiman määrän sijoituksia painotuslajissaan! Upeasti palkittu ja maailmalla menestynyt tamma, jolta löytyy myös aktiviteettiä muuten kuin kisojen muodossa! Lisäpisteitä tamman upeista meriiteistä, laajasta sukuselvityksestä ja emän SPL-palkinnosta. Tilaisuuden korkeimmin pistein palkittu ja samalla SPL:n historian korkeimmat muu-käyttö pisteet (18/15).

fwb-o. Adrenaline Mi, om. Donna
16-20-20-20-20-11 = 107p = SPL-I
Upea rotunsa edustaja! Hyvä rotuleima, riittävä sukupuolileima. Kaunis väritys. Hieno, hauska ja persoonallinen luonne, johon on nähty vaivaa ja punainen lanka säilyy tekstissä! Hieno määrä hyvänpituisia ja huolella kirjoitettuja valmennuksia sekä päiväkirjamerkintöjä! Mukava lisä sivuilla oli jälkeläisten esittelytekstit. Lisäpisteitä emän ja emänemän hienoista SPL-palkinnoista!

fwb-t. Fouth Dimension, om. Jenza
15-15-20-20-20-12 = 102p = SPL-I
Hyvä rotu- ja sukupuolileima. Hyvä pää ja kaunis kaula. Oikein näppärä ja monipuolinen sekä tiivis ja sujuva luonne, joka kuitenkin muun kuin omistajan kirjoittama. Tammalla oikein mukava määrä päiväkirja- sekä valmennusmerkintöjä. Lisäpisteitä pitkästä sukuselvityksestä ja tamman omista meriiteistä! Upea rotunsa edustaja!

fwb-t. Last Kiss Goodbye WAS, om. Ziki
16-16-20-20-20-08 = 100p = SPL-I
Hyvä rotu- ja sukupuolileima. Hyvä hyppytyyli. Sisällöltään monipuolinen ja kattava luonne, jossa valitettavasti myös huolimattomuusvirheitä, lauseiden vaikeaselkoisuutta ja asioiden toistoa. Kilpaillut ahkerasti myös oman painotuslajinsa ulkopuolella. Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset olivat pitkiä ja huolella kirjoitettuja, mutta määrä ei valitettavasti ollut riittävä. Lisäpisteitä hienosta sukuselvityksestä ja isän SPL-palkinnosta! Upea rotunsa edustaja!

fwb-t. Stage Beauty VW, om. Ziki
12-15-20-20-20-10 = 97p = SPL-II
Hyvä rotuleima, mutta kuvassa väärän sukupuolen edustaja. Monipuolinen, rempseillä sanavalinnoilla kruunattu hyvän mittainen luonne, mutta ei omistajan kirjoittama. Kilpaillut huiman määrän sijoituksia painotuslajissaan! Mukava määrä hyvänpituisia päiväkirja- ja valmennusmerkintöjä. Hieno tamma!

fwb-t. Killdream QK, om. Frida
18-15-20-00-20-02 = 75p = SPL-III
Erinomainen sukupuoli ja rotuleima. Kaunis väritys. Jäi harmittavasti täysistä, sillä pään ja kaulan linjaa ei voi rakennekuvasta arvostella. Aivan aavistuksen verran liian pitkä runko. Persoonallinen ja kiva, erilaisesta näkökulmasta kirjoitettu luonne, mutta muun kuin omistajan kirjoittama. Olisimme toivoneet huomattavasti enemmän valmennuksia ja päiväkirjamerkintöjä. Uusinta suositeltava jälkeläisten hankinnan jälkeen!

fwb-o. Corcovado Mi, om. Saila
13-15-20-00-20-04 = 72p = SPL-III
Hyvä rotuleima, mutta toivoisin selkeämpää sukupuolileimaa. Viihdyttävä, monipuolinen ja helppolukuinen luonne, joka ei kuitenkaan hevosen omistajan kirjoittama. Pistetä laski huomattavasti valmennusten ja päiväkirjamerkintöjen vähäisyys. Uusinta suositeltava jälkeläisten hankinnan jälkeen!

fwb-o. Crimson Craw, om. Frida
16-15-10-10-19-02 = 72p = SPL-III
Hyvä rotuleima ja riittävä sukupuolileima. Hieman kyömy pää. Kiva, erilaisesta näkökulmasta kirjoitettu ja persoonallinen luonne, mutta muun kuin omistajan kirjoittama. Sukuselvityksen puute laski pisteitä ja suurempaan pistemäärään olisi tarvittu toinenkin jälkeläinen. Valmennusten vähäisyys ja päiväkirjamerkintöjen puute laski pisteitä huomattavasti. Suosittelemme ehdottomasti uusintaa kun ylläolevat puutteet on korjattu!


© Ulkoasun suunnittelu ja toteutus Yogi 2010