SPL:n laatuarvostelutilaisuus - HUHTIKUU 2012

Tervetuloa! VSPY:n alainen Suomalaisten Puoliveristen Laatuarvostelu järjestää huhtikuussa 12. tilaisuutensa! Tilaisuus on varsinainen tilaisuus, eli hevosella ei saa olla aikaisempaa palkintoa laatuarvostelusta. Tilaisuuden päivämäärä on 15. huhtikuuta 2012 (vip on 01.04.2012)! Tuomareina toimivat Hamzi, Peppi S., Ziki, Donna, unni sekä Yogi.

» Tärkeää luettavaa
! Säännöt
! Arvosteluperiaatteet ja pisteytys
! Miten valmistella hevonen tilaisuuteen

» Säännöt ja Rajoitukset
! Hevosen tulee olla:
    -rodultaan suomalainen puoliverinen
    -vähintään 3v. (orit/ruunat) / 4v. (tammat)
    -elossa arvosteluhetkellä
! Sivuilta tulee löytyä perustiedot (nimi, ikä, sukupuoli, rotu, omistaja, kasvattaja, sukutaulu)
! Tilaisuuteen saavat osallistua niin piirretyt kuin valokuvalliset (koko hevonen nähtävissä kuvissa, ei pelkästään pääkuva) kuin kuvattomatkin hevoset (kuvattomat 0p rakenteesta)
! Yksi henkilö / talli saa ilmoittaa tilaisuuteen kaksi (2) hevosta
! Tilaisuuteen saa ilmoittaa vain omistuksessaan olevan hevosen
! Tilaisuuteen otetaan maksimissaan 20 hevosta

Osallistujat - TULOKSET 12/20

"Kovatasoinen tilaisuus jossa jaettiin paljon ykköspalkintoja. Tämä jos jokin osoittaa rotumme korkean laadun!"

fwb-t. Joga Mer, om. unni
15-20-20-20-20-13 = 108p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja! Puhdas ja virheetön, monipuolinen luonne. Hienot palkitut vanhemmat ja muutenkin menestynyt suku, lisäpisteitä vanhempien SPL-palkinnoista! Upea määrä kilpailusijoituksia sekä täydet lisäpisteet päiväkirja- ja valmennusmerkinnöistä.

fwb-o. Lime Tree Solo, om. unni
14-19-20-20-20-10 = 103p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja! Selkeä ja kokonaisuutena toimiva luonne, sisältäen valitettavasti muutamia virheellisiä ilmaisuja. Kerännyt hienon määrän sijoituksia, kuten myös hienot kaksi tarinasijaa! Hienosti päiväkirja- ja valmennusmerkintöjä, orilla myös upea kattava sukuselvitys!

fwb-t. Emir, om. Maijunen
14-19-20-20-19-10 = 102p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja! Luonne täyttää erittäin hyvin monipuolisuuden vaatimukset ja on mukavasti maustettu ripauksella massasta erottuvaa persoonallisuutta, mutta hieman jouduimme sakottamaan pienestä huolimattomuudesta. Jälkeläiset olivat pärjänneet hyvin. Tamma on myös kerännyt mukavat määrät päiväkirja- ja valmennusmerkintöjä! Lisäpisteitä pidemmän puoleisesta ja panostetusta sukuselvityksestä.

fwb-t. KL Alert la Paris, om. Yogi
14-20-20-20-20-08 = 102p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja! Hyvin monipuolinen luonne sujuvalla tekstillä ja maustettuna piristävästi mutta harkiten mukavan persoonallisilla ilmaisuksilla! Menestynyt kiitettävästi kilparadoilla, mutta sen jälkeläiset ne vasta ovatkin menestyneet! Valmennuksia olisi kaivattu hieman enemmän, mutta päiväkirjamerkintöjä oli kivasti!

fwb-t. Emily Mi, om. Ziki
14-20-20-20-20-07 = 101p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja! Perusvarma, näpsäkkä ja tiedoiltaan oikein kattava luonne jota lukee sujuvasti. Tamma on pärjännyt todella hienosti kilparadoilla, kuten ovat sen jälkeläisetkin. Panostettuja pitkiä päiväkirjamerkintöjä. Lisäpisteitä laajasta sukuselvityksestä.

fwb-o. First Bellamy, om. Ziki
14-19-20-20-20-08 = 100p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja! Perusteellinen, kattava ja pitkä luonne muutamalla hassulla virheellä ja ehkä ajoittaisille toistolla. Hienon kisauran tehnyt hevonen, jolta löytyy laajalti päiväkirja- sekä valmennusmerkintöjä. Lisäpisteitä laajasta sukuselvityksestä!

fwb-t. Comina Chapie, om. Yogi
15-15-20-20-20-10 = 100p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja! Monipuolinen, perusvarma ja näppärä luonne, mutta ei omistajan kirjoittama. Kerrassaan upeat jälkeläisnäytöt! Tamma on tehnyt vaikuttavan kisauran. Hieno määrä päiväkirja- ja valmennusmerkintöjä, lisäpisteitä myös jälkeläisen SPL-tähtipalkinnosta!

fwb-o. Lionstep, om. Maijunen
17-18-20-20-16-06 = 97p = SPL-II
Hieno rotunsa edustaja, joka ei jäänyt monen pisteen päähän paremmasta palkinnosta. Pieniä virheitä ja huolimattomuutta muuten mielekkäästi kuvitetussa ja sujuvassa luonteessa. Täysiin kilpailupisteisiin oltaisiin vaadittu enemmän sijoituksia orin omasta painotuslajista. Useampi päiväkirja- tai valmennusmerkintä olisi tuonut enemmän lisäpisteitä. Kattavasta sukuselvityksestä lisäpiste!

fwb-t. Nemesis Mer, om. Hamzi
14-17-20-20-20-05 = 96p = SPL-II
Luonne on kokonaisuutena hyvä ja selkeästi tietävän hevosihmisen kirjoittama. Ansaitsisi huolellisen kielenhuollon jälkeen paljon paremmat pisteet. Tammalla on hienoja jälkeläisiä, joista saa olla ylpeä! Sijoituksia oli kertynyt mukavasti. Merkintöjä olisi kuitenkin kaivattu enemmän tuomaan lisää pisteitä, yksi lisäpiste kattavasta sukuselvityksestä!

fwb-t. Immortelle Full Moon, om. Hamzi
13-19-20-15-19-02 = 88p = SPL-III
Hieman toisteleva ja jokusen kirjoitusvirheen sisältävä luonne, josta kuitenkin kehut monipuolisuudesta sekä ripauksesta kivaa persoonallisuutta! Hienot jälkeläiset, mutta tammalla olisi ollut ilmoitettavana parempiakin. Useammilla päiväkirjamerkinnöillä ja valmennuksilla saisi vielä mukavasti pisteitä. Nyt yksi lisäpiste kolmen polven sukuselvityksestä.

fwb-t. Royal Fizz, om. Sylvester
15-18-15-05-20-02 = 75p = SPL-III
Monipuolisesti kertova luonne jossa esiintyy kuitenkin kielivirheitä. Laajennettu sukutaulu tai sukuselvitys olisi nostattanut sukupisteitä, kun taas useamman olemassaolevan jälkeläisen ilmoittaminen arvosteluun olisi nostattanut jälkeläispisteitä. Hieno määrä sijoituksia painotuslajissaan, mutta myös sen ulkopuolelta!

fwb-o. Alfredino, om. Enna
12-15-20-00-11-07 = 65p = hyl.
Perusmukava luonne joka kertoo hevosesta oleelliset asiat tarpeeksi monipuolisessa valossa, mutta joka ei ole omistajan itsensä kirjoittama. Orilla oli vielä niukasti kisasijoituksia, mutta jo kaikkien kilpailujen merkitseminen olisi antanut suuremman pistemäärän. Jälkeläisnäyttöjen puute veti pisteitä reilusti alas. Useammat päiväkirjamerkinnät ja valmennukset olisivat myös kartuttaneet pisteitä. Ori sai kuitenkin täydet pisteet erittäin hienon sukunsa puolesta! Lupaavan oloinen ori menestyisi varmasti hyvin uusinnassa, kunhan yllämainitut kohdat on korjattu.© Ulkoasun suunnittelu ja toteutus Yogi 2010