SPL:n laatuarvostelutilaisuus - ELOKUU 2011

VSPY:n alainen Suomalaisten Puoliveristen Laatuarvostelu järjestää 7. tilaisuutensa 15. elokuuta 2011 (vip 10.08.2011). Tuomareina toimivat Hamzi, Peppi S., Ziki, Donna, unni sekä Yogi.

» Tärkeää luettavaa
! Säännöt
! Arvosteluperiaatteet ja pisteytys
! Miten valmistella hevonen tilaisuuteen

» Säännöt ja Rajoitukset
! Hevosen tulee olla:
    -rodultaan suomalainen puoliverinen
    -vähintään 3v. (orit/ruunat) / 4v. (tammat)
    -elossa arvosteluhetkellä
! Sivuilta tulee löytyä perustiedot (nimi, ikä, sukupuoli, rotu, omistaja, kasvattaja, sukutaulu)
! Tilaisuuteen saa osallistua niin piirretyt kuin valokuvalliset (koko hevonen nähtävissä kuvissa, ei pelkästään pääkuva) kuin kuvattomatkin hevoset (kuvattomat 0p rakenteesta)
! Yksi henkilö / talli saa ilmoittaa tilaisuuteen kaksi (2) hevosta
! Tilaisuuteen saa ilmoittaa vain omistuksessaan olevan hevosen
! Tilaisuuteen otetaan maksimissaan 20 hevosta

Osallistujat - TULOKSET 15/20

"Ennennäkemättömän korkeatasoinen ja suuri ryhmä!"

fwb-o. Osiris v. Bryort, om. Yogi
17-18-20-20-20-12 = 107p = SPL-I
Tilaisuuden paras hevonen jolla myös tilaisuuden parhaat muu käyttö - pisteet! Hieno ja pitkä luonne jossa kerrontatapa on oikein selkeä, kirjoitusvirheet kuitenkin laskivat pisteitä. Kivan selkeä sukutaulu ja todella hieno sukuselvitys! Ori on kilpaillut hienosti ja paljon sijoittuen! Kiitettävästi päiväkirja- ja valmennusmerkintöjä. Erittäin hieno rotunsa edustaja!

fwb-o. Inception Mer, om. unni
16-20-20-20-20-10 = 106p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja, jolla hieno, kattava ja monipuolinen luonne vailla virheitä. Hieno sukuselvitys kolmesta polvesta toi yhden bonuspisteen! Kiitettävä määrä kisasijoituksia. Upea määrä päiväkirjamerkintöjä sekä valmennuksia, osa näistä todella pitkiä!

fwb-o. Smoker 73, om. Donna
13-20-20-20-20-11 = 104 = SPL-I
Erittäin pitkä ja kattava, viimeistelty luonne! Erinomaista tekstiä! Upea kolmipolvinen sukuselvitys joka toi yhden bonuspisteen. Ori on sijoittunut kiitettävästi kilpailuissa. Runsas määrä hyvänpituisia päiväkirjamerkintöjä sekä valmennuksia, ori on ollut aktiivisessa käytössä. Erittäin hieno rotunsa edustaja!

fwb-t. Furore NON, om. Yogi
14-18-20-20-20-11 = 103p = SPL-I
Erittäin hieno rotunsa edustaja, jolla huima määrä sijoituksia! Rakenteessa saisi olla hieman enemmän lihasmassaa. Hyvä luonne, joka kuitenkin hengästyttää lukijansa pilkutuksen puutteella, ja sisältää jonkun satunnaisen kirjoitusvirheen. Kivan selkeä sukutaulu ja todella hieno sukuselvitys! Fu on ollut mukavan aktiivisessa käytössä.

fwb-t. Paranoid HWK, om. Ziki
16-19-20-20-20-08 = 103p = SPL-I
Upea, tilaisuuden pisin luonnekuvaus. Miinusta hetkellisistä kielen sujuvuusongelmista, lauseista puuttui usein subjekti. Kiva sukuselvitys! Tamma on ollut mukavan aktiivisessa käytössä, varsinkin päiväkirjamerkintöjen osalta, mutta olisimme toivoneet hieman enemmän valmennuksia. Erittäin hieno rotunsa edustaja!

fwb-t. Robina SUN, om. Donna
13-20-20-20-20-10 = 103 = SPL-I
Tamman luonne oli erittäin hyvin kirjoitettu ja viimeistelty, pituuttakin löytyi mukavasti. Upea kolmipolvinen sukuselvitys joka toi yhden bonuspisteen. Tamma on myös kilpaillut kiitettävästi. Päiväkirjamerkintöjä sekä valmennuksia löytyi erittäin runsaasti, osa näistä todella pitkiä. Erittäin hieno rotunsa edustaja!

fwb-o. Ugly and Rich HMA, om. Ziki
17-18-20-20-20-08 = 103p = SPL-I
Oikein pitkä ja monipuolinen luonne, joka kuitenkin menetti pisteitä koska se oli osittain muun kuin omistajan kirjoittama ja sisälsi hieman toistelua. Kiva sukuselvitys! Mahtava määrä pitkiä päiväkirjamerkintöjä ja ori on ollut muutenkin aktiivisessa käytössä! Erittäin hieno rotunsa edustaja!

fwb-o. Shadow's Ruthless, om. Hamzi
19-16-20-20-20-03 = 98p = SPL-II
Hieno ori joka jäi vain kahden pisteen päähän paremmasta palkinnosta! Pitkän ja monipuolisen luonteen teksti oli paikoitellen epäsujuvaa ja sisälsi kirjoitusvirheitä. Kappalejakojen puute teki tekstin raskaaksi lukea. Upea kolmipolvinen sukuselvitys joka toi yhden bonuspisteen. Mahtava määrä kilpasijoituksia! Päiväkirjamerkinnät ja useammat valmennukset olisivat korottaneet käyttöpisteitä huomattavasti.

fwb-o. Sir Whitaker, om. Taru K
16-16-20-20-19-05 = 96p = SPL-II
Hieno ori joka ei jäänyt monen pisteen päähän paremmasta palkinnosta! Luonne oli monipuolinen, mutta jäi puutteelliseksi viimeistelyltään sillä se sisälsi virheitä ja toistoa. Sukuselvitys kahdesta polvesta oli erittäin hieno ja laaja! Lisää pisteitä olisi tullut useammilla päiväkirja- ja valmennusmerkinnöillä.

fwb-o. N' Director, om. Hamzi
16-16-20-20-20-02 = 94p = SPL-II
Pitkä ja muuten hyvä luonne menetti pisteitä kirjoitusvirheiden takia ja koska se oli paikoitellen raskasta luettavaa kappalejakojen puutteen vuoksi. Hyvä sukuselvitys ja kolmaskin polvi mainittu lyhyesti. Orilla oli hieno määrä kilpasijoituksia. Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset olisivat korottaneet käyttöpisteitä huomattavasti.

fwb-t. ML Chaos, om. nica
17-17-20-10-18-10 = 92p = SPL-II
Monipuolisesti kuvia, kauniit väritykset! Luonne oli monipuolinen, mutta virheet laskivat pistemäärää. Jälkeläiset yhä raakoja arvosteltaviksi. Tammalla on hienot meriitit ja kivasti toimintaa sivuilla, mutta enempi aktiivisuus valmennusten ja päiväkirjamerkintöjen suhteen olisi nostattanut pisteitä entisestään. Kaksi plussapistettä tuli isän hienosta SPL-I-palkinnosta.

fwb-o. Comatose, om. Maijunen
16-17-17-15-20-06 = 91p = SPL-II
Luonne on oikein monipuolinen ja pitkä, mutta valitettavasti siitä löytyi turhan paljon kirjoitusvirheitä. Kunnollinen sukuselvitys tai sukututkimus olisi nostattanut pistemäärää. Orilla oli hieno määrä kilpasijoituksia. Kiitettävä määrä valmennuksia! Useampi päiväkirjamerkintä olisi korottanut pisteitä.

fwb-o. Black Moral, om. Vinkku
13-14-20-15-20-08 = 90p = SPL-II
Luonne sisälsi virheitä ja vaikutti viimeistelemättömältä, kappalejakoja kannattaa miettiä. Luonne oli muun kuin omistajan itsensä kirjoittama. Sukuselvitys oli kuitenkin erittäin hieno ja kattava ja siitä saittekin yhden bonuspisteen! Orilla oli hieno määrä kilpasijoituksia. Päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia löytyi mukava määrä!

fwb-o. Conversen v. Ballet, om. Taru K
18-10-20-20-19-03 = 90p = SPL-II
Itse luonnekuvaus, joka ei ollut järin kattava, jää kovin lyhyeksi pitkän historia-osuuden takia. Kirjoitus- ja asiavirheet (esim. orin väri) laskevat pisteitä ennestään. Hyvä ja mielenkiintoinen sukuselvitys. Lisää pisteitä ori olisi saanut päiväkirja- ja valmennusmerkinnöillä.

fwb-t. Svea Express, om. Seela.
18-17-20-20-11-02 = 88p = SPL-II
Rakenteessa saisi olla hieman enemmän lihasmassaa. Luonne oli hienon monipuolinen ja selkeä, mutta kirjoitus- sekä asiavirheet (nimi vaihtuu kesken luonteen) laskivat pisteitä. Kerrassaan upea ja hienosti kirjoitettu sukuselvitys, josta saittekin yhden bonuspisteen! Koska maksimisijoitusmäärä ei tällä hevosella täyty, olisi kaikkien kilpailujen merkitseminen tuonut huomattavasti enemmän pisteitä. Valmennus- sekä päiväkirjamerkintöjen kohdalla olisi tarvittu enemmän aktiviteettia käyttöpisteitä varten.


© Ulkoasun suunnittelu ja toteutus Yogi 2010