Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys


Tervetuloa!

Virtuaalisten suomalaisten puoliveristen yhdistys, VSPY, on perustettu vuoden 2008 kesäkuussa. Tehtävämme on innostaa ja aktivoida nykyisiä ja tulevia kasvattajia.

image01

Tapahtumia!

Toimintasivultamme löydät kilpa-, näyttely- ja toisinaan myös valmennuskutsuja.
Toiminta

image01

Ahkerat uranuurtajamme!

Tutustu ahkeriin kasvattajiimme, heitä löytyy listalta jo aimo määrä.
Kasvattajat

image01

Tervetuloa suomalaisten puoliveristen maailmaan!

Virtuaalisten suomalaisten puoliveristen yhdistys, VSPY, on perustettu vuoden 2008 kesäkuussa. Se perustettiin tukemaan ja aktivoimaan suomalaisten puoliveristen kasvattajia ja omistajia, sekä tarjoamaan tietoa rodusta kiinnostuneille. Yhdistyksen päämääränä onkin lisätä tietoisuutta rodusta ja innostaa uusia kasvattajia, järjestää toimintaa ja tarjota kasvattajille kattavaa informaatiota virtuaalimaailman tämänhetkisestä hevostarjonnasta. Suomalaiset puoliveriset ovat loistavia käyttöhevosia ja soveltuvat lajiin kuin lajiin. Järjestämme siis toimintaa monessa eri lajissa, mutta muita lajeja useammin koulu- ja esteratsastuksen parissa. Lisäksi järjestämme säännöllisesti rotunäyttelyitä. Kaiken muun toiminnan ohella yhdistyksen alla on toiminut vuodesta 2010 aktiivinen laatuarvostelu.

Kun VSPY perustettiin vuonna 2008, oli suomalaisten puoliveristen asema virtuaalimaailmassa päässyt selkeään laskuun. Kulta-ajat olivat jo menneen talven lumia ja kotimainen rotumme kamppaili pitääkseen asemansa, keskieurooppalaisten puoliverirotujen suosion kasvaessa. Vanhat kasvattajat olivat kadonneet ja vanhojen sukulinjojen arvostus hiipui miltei olemattomiin. Yhdistyksen perustamisen myötä rotu sai kuitenkin takaisin vanhoja kasvattajiaan ja paljon uusia rodusta innostuneita harrastajia, joista moni jäi ajan kuluessa aktiivisiksi kasvattajiksi.

Yhä tänäkin päivänä, rodun suosio kasvaa ja hevoskanta vahvistuu. Uusia sukulinjoja on luotu vanhojen rinnalle, ja moni kasvattaja huolehtii vanhojen nimien säilymisestä sukutauluissa. Lisäksi suvuissa näkyy nyttemmin paljon uudempisukuisia hyvin menestyneitä ja palkittuja yksilöitä. Suuri osa kasvattajista kasvattaa nykyään niin tuoreempia- kuin vanhempiakin sukuja. Haluamme vaalia vanhoja linjoja ja turvata niiden tulevaisuuden, mutta myös antaa uusille ja monipuolisille sukulinjoille mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa. Rodun tulevaisuus ja tämänhetkinen tilanne näyttävätkin siis erittäin valoisilta, kiitos ahkerien ja omistautuvien kasvattajien!

Yhdistystä on ylläpitänyt vuodesta 2008 lähtien Yogi

Viimeisin suuri päivitys suoritettu 23.10.2015!


YHDISTYKSEN FOORUMI